آموزش رایگان تعمیر جاروبرقی سی ام امداد09122279802| جاروبرقی رو خودت تعمیر کن

در این نوشته در رابطه با مشکلات اصلی بیشتر جاروبرقی از جمله روشن نشدن جاروبرقی، کم شدن قدرت مکش جاروبرقی، صدای زیاد جاروبرقی صحبت می‌کنیم. و نحوه‌ی عیب‌یابی و تعمیر جارو برقی را به طور کامل توضیح می‌دهیم. اگر دارای دانش فنی در زمینه‌ی لوازم الکتریکی نیستید به هیچ وجه جاروبرقی‌تان را تعمیر نکنید.

 

جارو برقی روشن نمی‌شود

علت ۱- پریز برق ندارد

رفع عیب ۱- جهت رویت برق پریز، بهترین روش استفاده از ولت‌متر آومتر است. رنج را بر روی ۲۵۰ ولت قرار داده و برق پریز را اندازه‌گیری نمایید. اگر مشکل از پریز است آن را رفع نمایید.

علت ۲- دوشاخه جارو و یا سیم رابط معیوب شده

رفع عیب ۲- بدنه جارو را باز نموده و به وسیله ولت‌متر رسیدن برق را به سیم‌جمع‌کن مشاهده نمایید. برای این آزمایش می‌بایست دوشاخه را وارد پریز نموده و چون دستگاه دارای برق است بسیار دقت نمایید. البته می‌توانید همان گونه که در مباحث قبل گفته شده این آزمایش را بدون اتصال دستگاه به برق نیز انجام دهید. برای این کار، کافی است ورودی‌های سیم رابط به سیم‌جمع‌کن را به یکدیگر اتصال داده و اهم‌متر را در حالی که رنج بر روی R*1 قرار دارد به دوشاخه متصل نمایید. اگر دوشاخه سیم رابط سالم باشند، عقربه منحرف شده و عدد صفر را نشان می‌دهد (در صورت حساس بودن اهم‌متر، عقربه چند اهمی را نشان خواهد داد که در واقع اهم سیم‌های رابط است). در این آزمایش اگر مشکل از سیم رابط یا دوشاخه باشد، ابتدا دوشاخه را بررسی نمایید و سپس نسبت به تعویض سیم رابط اقدام کنید.

 

علت ۳- عیب از سیم جمع کن است

رفع عیب ۳- در اکثر موارد این گونه دیده می‌شود که برق وارد سیم‌جمع‌کن شده ولی به سبب عدم اتصال شاخک‌های سیم جمع کن به حلقه‌های گردان قرقره، فاز یا نول و گاها هر دو وارد دستگاه نمی‌شوند و در نتیجه جاروبرقی روشن نخواهد شد. جهت رفع عیب کافی است شاخک‌ها را کمی به حالت عمود نزدیک نموده، سپس قرقره را بر روی آن‌ها قرار دهیم. در نتیجه این عمل حلقه‌های گردان برشاخک‌ها فشار وارد نموده و آن‌ها را به طرف پایین می‌راند. حالت فنری شاخک ها، ارتباط بین آن‌ها و حلقه‌های گردان را من بعد ایجاد خواهد نمود.

علت ۴- کلید قطع و وصل خراب است

رفع عیب ۴- جارو را از برق جدا نموده و به وسیله اهم‌متر کلید را تست نمایید. اگر کلید روشن باشد عقربه عدد صفر و در حالت خاموش کلید عقربه بی‌نهایت را نشان خواهد داد. در غیر این صورت کلید را تعویض نمایید.

علت ۵- رله سوخته است

رفع عیب ۵- در جارو برقی‌هایی که مجهز به رله هستند تا مدار رله بسته نشود و کلید قدرت آن متصل نشود، جاروبرقی روشن نمی‌شود برای تست رله بهترین روش آن است که سیم‌های متصل شده به کلید روی دسته جارو برقی را ابتدا به وسیله اهم‌متر چک نمایید. سپس کلید روی دسته و در صورت سالم بودن آن‌ها خود رله را عملا آز مایش می‌کنیم جاروبرقی را به برق متصل نموده و با یک پیچ گوشتی دسته عایق کلید قدرت رله را بندید. اگر جارو برقی روشن نشد، عیب از رله نیست، اما اگر جارو برقی روشن شد سیم‌های رابط رله و یا ساختمان داخلی‌اش آسیب دیده است.

علت ۶- مدار سری موتور قطع است

رفع عیب ۶- همان گونه که در مبحث موتور‌های یونیورسال آورده شده مدار این موتور‌ها کاملا سری است. اگر ارتباط یکی از اجزاء با سائرین قطع شود موتور روشن نخواهد شد. مثلا اگر به سبب خرابی یکی از فنرها، زغال مربوطه به کلکتور نچسبد مدار سری موتور قطع است. اگر موتور را مستقلا به برق زده‌اید و روشن نشده، آن را از برق جدا نموده و به وسیله اهم‌متر ارتباط یک یک اجزاء را به سائرین مورد بررسی قرار دهید و اگر در ارتباط کلی آن‌ها قطع‌شدگی دیده شود، مورد معیوب را رفع نمایید تا جارو برقی روشن شود.

علت ۷- موتور کاملا سوخته است

رفع عیب ۷- اگر موتور کاملا سوخته باشد در حالت اتصال مستقیم برق به آن روشن نخواهد شد زیرا بسیاری از پیچک‌های آرمیچر و همچنین پیچک‌های قطب‌ها کاملا سوخته‌اند. سوختن کامل موتور معمولا پس از مرحله نیم‌سوز شدن است. معمولا موتور‌ها در حالت نیم‌سوز مدتی به کار ادامه می‌دهند تا اینکه پیچک‌های بیشتری آسیب خواهند دید و ارتباط سری اجزاء موتور کاملا قطع می‌شود. (مرحله سوختگی کامل). جهت تشخیص سوختگی در آرمیچر یا بالشتک به مبحث موتور‌های یونیورسال مراجعه نمایید.

موتور جارو برقی روشن می‌شود اما قدرت چندانی ندارد

علت ۸- کلکتور کثیف است

رفع عیب ۸- جهت تمیز نمودن کلکتور بهترین روش استفاده از تینر‌های فرار قوی و یا بنزین است. توصیه می‌گردد برای تمیز کردن کلکتور از سمباده استفاده نکنید زیرا ممکن است ذرات مسی ساییده شده مابین شیار تیغه‌ها قرار گرفته و سبب اتصال آن‌ها به یکدیگر شود که در نتیجه آرمیچر خواهد سوخت. به هنگام شستشوی آرمیچر با مسواک و مواد فرار، آرمیچر را به گونه‌ای در دست بگیرید که کلکتور بر روی زمین قرار گرفته و محور آرمیچر به طرف بالا باشد. چون ریختن مواد پاک‌کننده روی سیم‌پیچ‌ها به آن‌ها آسیب می‌رساند به همین سبب می‌بایست سیم‌پیچ‌ها نسبت به کلکتور در سطح بالاتری قرار داشته باشند.

علت ۹- زغال خراب است

رفع عیب ۹- اکثرا پس از تعویض زغال قدرت موتور کاهش می‌یابد و علت آن است که قبل از جاگذاری زغال جدید، سطحی از زغال که می‌بایست در تماس با کلکتور باشد به حالت حلال در نیامده و چون به هنگام سایش شکل حلال به خود گرفته سبب کثیف شدن کلکتور شده. بنابر این قبل از جازدن زغال جدید اجبارا می‌بایست حالت حلال را در سطح تماس زغال‌ها با کلکتور ایجاد نمود. و اگر اشتباها در جهت خلاف به گردش در آمده، کلکتور سطح زغال را از بین می‌برد و در گردش مجدد حتی در جهت درست از آنجایی که نیاز است حالت هلالی زغال اصلاح شود، مدتی طول خواهد کشید تا جرقه‌های بین زغال و کلکتور از بین رفته و موتور به قدرت نامی خود دست یابد.

علت ۱۰- خرابی یاطاقان‌ها

رفع عیب ۱۰- آرمیچر به کمک یاطاقان‌ها قادر خواهد بود که به راحتی بچرخد و اگر بلبرینگ‌ها یا بوش‌ها خراب شوند آرمیچر در حال چرخش دچار مشکل می‌شود. (اگر یاطاقان‌ها خراب شوند آرمیچر در حال چرخش با کفشک‌های قطب درگیر شده و صدای ناهنجاری را بوجود می‌آورد).

می‌توان با رویت سایش هسته فلزی آرمیچر که در نتیجه درگیری آرمیچر و کفشک‌های قطب است به شکل یاطاقان‌ها پی برد و بلافاصله نسبت به عیب اقدام نمود.

علت ۱۱- نیم‌سوز بودن موتور

رفع عیب ۱۱- یک موتور نیم‌سوز قدرت زیادی نداشته و بلافاصله داغ می‌کند. تشخیص سوختگی و یا عیب در آرمیچر و بالشتک‌ها در قسمت‌های موتور‌های یونیورسال کاملا آورده شده است. موتور نیم‌سوز شده را می‌توان بدون باز نمودن جارو با اندازه‌گیری جریان مصرفی دستگاه تشخیص داد. جریان مصرفی یک موتور نیم‌سوز شده معمولا یا چندین برابر جریان نامی دستگاه است و یا جریان مصرفی بسیار ناچیزی می‌کشد.

مکش جارو برقی ضعیف است

علت ۱۲- مشکل از ضعیف بودن موتور است که در عیب (عوامل موثر در کاهش قدرت موتور بررسی شد).

علت ۱۳- کیسه زباله پر شده است

رفع عیب ۱۳- کیسه را تخلیه نموده و اگر از نوع پارچه‌ای است در فواصل زمانی معین آن را بشویید تا ذرات غبار از منفذ‌های پارچه خارج گردند.

علت ۱۴- لوله‌های رابط مسدود و یا سوراخ شده

رفع عیب ۱۴- لوله‌های رابط مکش را از حیث ایجاد سوراخ در آن‌ها بر رسی نمایید و اگر شیئی مانند پارچه و یا پلاستیک در آن‌ها گیر نموده، نسبت به خارج نمودنش اقدام نمایید. در بررسی لوله‌های مکنده همیشه به تمیز نمودن برس اصلی جاروبرقی توجه زیادی را معطوف دارید.

علت ۱۵- فیلتر بیش از حد کثیف است

رفع عیب ۱۵- در مبحث اجزاء مکانیکی جارو به نقش و اهمیت فیلتر اشاره شد از این رو لازم است مرتبا نسبت به تمیز نمودن فیلتر اقدام نمایید.

از جارو برقی به هنگام کار صدای زیادی به گوش می‌رسد

علت ۱۶- خرابی پروانه

رفع عیب ۱۶- جارو را باز نموده و پروانه یا پروانه‌ها (بعضی از جاروها دارای دو پروانه هستند مانند جارو برقی الکترولوگس) را بازدید کنید و در صورت خرابی نسبت به تعویض پروانه معیوب اقدام نمایید.

علت ۱۷- بلبرینگ‌ها یا بوش‌ها معیوب شده‌اند

رفع عیب ۱۷- خرابی بلبرینگ و بوش سبب می‌شود آرمیچر با کفشک‌های قطب هسته درگیر شود از این رو صدای خشنی در کارکرد موتور به گوش می‌رسد. آن‌ها را بازدید کنید و یاطاقان معیوب را تعویض نمایید.

علت ۱۸- نگهدارنده‌های لاستیکی خراب شده‌اند

رفع عیب ۱۸- در ماشین‌هایی چون جارو برقی که معمولا سرعت زیاد موتور لرزشی شدیدی را در بدنه ایجاد می‌نماید بین قطعات مختلف از رابط‌ها یا نگهدارنده‌های لاستیکی استفاده می‌کنند. خرابی این لاستیک‌ها سبب می‌شود جاروبرقی در هنگام کار صدای زیادی را ایجاد نماید. در صورت مشاهده این عیب لاستیک‌های معیوب را تعویض نمایید.

 

تعمیر تخصصی جاروبرقی پشتیبان سرویس

مرکز تعمیرات جاروبرقی گروه پشتیبان سرویس با تکیه بر تکنسین‌های حرفه‌ایی خود در زمینه‌ی تعمیر جارو برقی، آماده ارائه خدمات به همشهریان تهرانی می‌باشد. تعمیرات ما دارای شش ماه ضمانت بوده و در صورت نیاز به تعویض قطعه‌ی از بهترین قطعات ارجینال استفاده می‌کنیم. برای درخواست تعمیرات و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید .

آموزش نحوه کار کرد جاروبرقی

جاروبرقی یکی از اساسی ترین لوازم منزل است که امروزه در همه منازل وجود دارد و خراب شدن آن می توان زندگی روزمره ما را مختل کند، به همین علت بهتر است که شما با فرا گرفتن آموزش نحوه کارکرد جاروبرقی بتوانید تا مشکلات جزئی در جاروبرقی خود را بدون کمک گرفتن از تعمیرکاران متخصص حل کنید.

  • جاروبرقی وسیله ای است که توسط مکش آشغال ها را از روی سطوح جمع می کند.
  • این وسیله در واقع ایجاد خلا نمی کند؛ بلکه فقط یه اختلاف فشار ایجاد می کند (کاهش فشار هوا در یک مخزن محصور) که باعث تولید مکش می شود.
  • فشار هوا در خارج از مخزن بیشتر از فشار هوا در داخل مخزن می باشد.
  • در این شرایط هوای خارج تمایل دارد به داخل برود و در مسیرش هر شیء قابل حملی را نیز با خود می برد.
  • اشیائی که به درون مخزن کشیده شده اند، در آنجا محبوس شده و هوا از مخزن خارج می شود.
  • هر دو جاروبرقی ایستاده و خوابیده با همین مکانیزم کار می کنند.
  • یک موتور الکتریکی فن را که هوا را می کشد، به حرکت در می آورد و در نتیجه آشغال ها در مخزن به دام می افتند.

توصیه می کنیم که کیسه جاروبرقی را وقتی به اندازه سه چهارم ظرفیتش پر شد تعویض کنید.

  • اولین تفاوت در جاروبرقی های ایستاده و خوابیده در چیزی است که شما در موقع جارکردن باید حمل کنید.
  • جاروبرقی خوابیده قسمت بیشتر وزن خود را که شامل موتور، فیلترها، کیسه و سیم جمع کن است را در یک واحد جداگانه قرار می دهد تا وزن چیزی که شما باید حمل کنید کمتر باشد.
  • با وجود لوله فنری بلند، دستگاه می تواند در وسط اتاق مانده و شما راحت تر لوله فنری را به قسمت های مختلف اتاق بکشید.
  • مزیت این نوع جاروبرقی این است که موتور بزرگ تر و پر قدرت تری می تواند در آن استفاده شود.
  • هر دو جاروبرقی ایستاده و خوابیده یک برس چرخان دارند که آشغال های چسبنده را جمع کرده به داخل لوله می فرستد.

از ورود اشیاء شیشه ای و برنده به داخل جاروبرقی جلوگیری کنید.

راهنمای بررسی مشکلات جاروبرقی

قبل از این که به آموزش تعمیرات جاروبرقی بپردازیم به شما توصیه می کنیم که به مطالعه راهنمای بررسی مشکلات جاروبرقی بپردازید تا قبل از فرا گرفتن شیوه تعمیرات جاروبرقی توانایی عیب یابی جاروبرقی خود را داشته باشید.

  • مشکلات رایجی که برای جاروبرقی پیش می آید، راه حل های ساده ای دارند.
  • به طور مثال امکان دارد مشکل از گرفتگی حاصل از اجتماع اشیا در لوله تلسکوپی، برس، خرطومی … باشد.
  • همچنین ممکن است کابل برق، موتور، کلید، فن، برس ها و بیرینگ های موتور نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد.
  • ممکن است نیاز باشد تسمه را تعویض کنید و یا فیلتر و لوله احتیاج به تمیز کردن داشته باشند.

تمامی موارد ذکر شده در بالا را برای رفع مشکلات جاروبرقی می توانید خودتان انجام دهید.

  • بعضی از مشکلات فنی است.
  • مثل مشکل صدا دادن، عدم مکش، روشن نشدن و … که در ادامه به بررسی رفع مشکل اینو موارد پرداخته ایم.

چطور مشکل جاروبرقی را پیدا کنیم؟

چطور مشکل جاروبرقی را پیدا کنیم؟ این سوالی است که اکثر کاربران سی ام امداد مطرح میکنند و ما در مقاله آموزش تعمیرات جاروبرقی به این پرسش پاسخ داده ایم.

  • اگر موتور جاروبرقی کار نکرد، مطمئن شوید که دستگاه به برق وصل است و گیرنده الکتریکی مشکلی ندارد.
  • کابل برق را نیز تست کنید.
  • موتور یونیورسال و کلید را تست کنید و هر قطعه ای که مشکل دارد را تعمیر یا تعویض کنید.
  • اگر موتور کند کار می کند، به دنبال هر گونه آشغال یا تجمع گرد و خاک به مرور زمان بگردید و در صورت وجود آن را برطرف کنید.
  • برس های فرسوده را تعویض کنید و بیرینگ های خشک را با روغن و یا گریس سبک روغن کاری کنید و بیرینگ های فرسوده را تعویض کنید.
  • اگر موتور متوقف می شود و دوباره کار می کند، کابل برق، کلید، موتور و فن را تست کنید و در صورت نیاز سرویس و یا تعویض کنید.
  • اگر موتور صدا می دهد، محفظه جاروبرقی را باز کنید و کثیفی و آشغال موجود در اطراف موتور را تمیز کنید.
  • فیلتر ها را تمیز یا تعویض کنید.

پیدا کردن مشکل جاروبرقی از راه های دیگر

  • تسمه خراب را جدا کرده و تعویض کنید.
  • اگر مکش جاروبرقی کافی نیست، به احتمال زیاد مخزن یا کیسه آن پر شده است. در صورت نیاز آن را خالی و یا تعویض کنید.
  • همچنین لوله فنری را از نظر انسداد چک کنید و در صورت گیر کردن یا تجمع اشیا در آن، مشکل را برطرف کنید.
  • فیلتر را تمیز یا تعویض کنید.
  • اگر برس کرک بر روی فرش بر جا می گذارد، تسمه شل شده را تعویض کنید و غلتک برس را بررسی کنید و تمیز کنید و آن ها را در جایشان تنظیم کنید و یا در صورت لزوم تعویض کنید.
  • مسیر جریان هوا در لوله و داخل دستگاه را تمیز کنید.

چه وسایلی برای تعمیر جاروبرقی لازم هستند؟

قطعات جاروبرقی مانند لوله فنری، فیلترها، کیسه، موتور و … در لوازم یدکی فروشی ها و یا نمایندگی برندها قابل دست یابی هستند. ابزاری که برای انجام تعمیرات احتیاج خواهید داشت، عبارتند از:

  • پیچ گوشتی های مختلف
  • انبردست
  • مولتی متر

توجه: برای خرید عمده قطعات جاروبرقی و همچنین مشاهده هزینه قطعات جاروبرقی در مجموعه سی ام امداد میتوانید کلیک نمایید.

آموزش مراحل ابتدایی تعمیر جاروبرقی

مراحل ابتدایی تعمیر جاروبرقی جزو اصلی ترین و حساس ترین مراحل این تعمیر است که هر گونه سهل انگاری در آن می تواند موجب خرابی شدید تری در وسیله شما شود، به همین دلیل به شما توصیه می کنیم در این بخش با ما همراه باشید.

  1. مراحل باز کردن جاروبرقی
  2. بررسی ملحقات جاروبرقی

آموزش مراحل باز کردن جاروبرقی

  • باز کردن جاروبرقی ایستاده
  1. جاروبرقی را از برق بکشید.
  2. پیچ دستگیره پایین را باز کرده و دستگیره را جدا کنید.
  3. در صورت وجود، پیچ لوله کمکی را باز کنید و آن را جدا کنید.
  4. جاروبرقی را بغلتانید و پیچ های پوشش بالایی را باز کنید.
  5. دستگاه را به سمت راست و بالا بچرخانید.
  6. تنظیم کننده های ارتفاع ر ا از سر راه بردارید و بدنه را به سمت بالا بکشید.
  7. برای جدا کردن موتور، ابتدا غلتک برس و تسمه را بردارید.
  8. پیچ هایی که کلمپ های موتور را نگه داشته اند باز کنید.
  9. مراقب باشید که به واشر در طرف دیگر موتور در هنگام سوار کردن دوباره موتور آسیب نرسانید.

باز کردن جاروبرقی خوابیده

  1. جاروبرقی را از برق بکشید.
  2. لوله، کیسه و فیلتر را جدا کنید.
  3. پیچ های بدنه را باز کنید و بدنه را به سمت بالا بکشید تا به موتور و اجزای الکتریکی دسترسی پیدا کنید.
  4. برای سرویس کردن برس های موتور و یا خود موتور، هر پیچی که پوشش موتور را نگه داشته است باز کنید و موتور را بیرون آورید.
  5. مطمئن شوید که واشرها را پیدا کرده و آن ها را تعویض کنید.
  6. برای سرویس کردن غلتک برس، گرد و خاک و آشغال های گیر کرده به آن را پاک کنید.
  7. پیچ های پوشش بالایی را باز کنید. دستگاه را به پهلو بچرخانید و کاور را بردارید.

آموزش نحوه سرویس کردن غلتک زیر جاروبرقی (جاروبرقی های ایستاده و خوابیده)

آموزش نحوه سرویس کردن غلتک زیر جاروبرقی (جاروبرقی های ایستاده و خوابیده) به شرح زیر میباشد:

  • جاروبرقی یا دسته جاروبرقی را برعکس کنید تا به غلتک دسترسی پیدا کنید.
  • غلتک در لبه جلوی محفظه قرار دارد.
  • گیره در دو انتها را جدا کرده، تسمه را نیز جدا کرده و غلتک را از محفظه جدا کنید.
  • میله غلتک را برداشته و در صورت لزوم، کلاهک انتها را جدا کرده و برس را از محفظه بیرون بکشید.
  • اگر برس فرسوده شده است، آن را تعویض کنید.
  • در صورت نیاز کلاهک شکسته شده را تعویض کنیدو یا کل غلتک را تعویض کنید.

آموزش نحوه تمیز کردن لوله تلسکوپی و خرطومی مسدود شده در جاروبرقی

آموزش نحوه تمیز کردن لوله تلسکوپی و خرطومی مسدود شده در جاروبرقی به شرح زیر میباشد:

  • لوله فنری را به خروجی جاروبرقی وصل کرده و سر دیگر نازل را به ورودی دستگاه وصل کنید.
  • اگر نیروی هوا مواد گیر کرده در لوله را به داخل کیسه خالی نکرد، لوله را از جاروبرقی جدا کنید.
  • با دقت با استفاده از هر وسیله مناسب، آن را به داخل لوله بفرستید تا آشغال ها را به بیرون هل دهد.
  • اگر لوله جاروبرقی دارای رابط برقی است، با مولتی متر پیوستگی آن را چک کنید.
  • اگر جواب تست مطلوب نبود، کابل و یا کل شیلنگ برقی را تعویض کنید.
  • حیوانات خانگی دشمن جاروبرقی هستند.
  • موهای بدن این حیوانات به سادگی در اطراف غلتک برس به دام می افتند و لوله فنری را مسدود می کنند.
  • اگر در خانه خود حیوان خانگی نگهداری می کنید، مراقب برس و لوله فنری باشید و همیشه آن ها را تمیز کنید.

آموزش تعمیر جاروبرقی که مکش ضعیف دارد

یکی از بد ترین و آزار دهنده ترین مشکلات جاروبرقی کم شدن مکش آن است که تقریبا تفاوتی با از کار افتادن آن ندارد، برای این که بتوانید جلوی شدید تر شدن این مشکل را بگیرید به ما توصیه می کنیم تا بخش آموزش تعمیر جاروبرقی که مکش ضعیف دارد را با دقت مطالعه کنید.

  • رایج ترین جای از دست رفتن مکش، خود لوله یا شیلنگ جاروبرقی، کیسه، فیلتر میباشد.
  • تمام مشکلات ذکر شده منجر به ضعیف شدن یا قطع شدن مکش می شوند.
  • غلتک های برس را بررسی کنید و مطمئن شوید که کاملا تمیز هستند.
  • تمام موها، کاغذ و یا هر شیء دیگری که به آن ها چسبیده است را جدا کنید.
  • چه جاروبرقی شما کیسه قابل تعویض داشته باشد چه نداشته باشد، بهر حال پر شدن زیاد محفظه آشغال در جاروبرقی باعث ضعیف شدن مکش می شود.
  • محفظه را کاملا خالی کرده و درون آن را تمیز کنید و یا کیسه جارو برقی را تعویض کنید.

ادامه آموزش تعمیر جاروبرقی که مکش ضعیفی دارد

  • سپس جایی که لوله به مخزن جمع آوری و یا همان کیسه وصل می شود را چک کنید.
  • وجود گرفتگی و خرده آشغال در این قسمت و یا هر گونه شکستگی و پارگی را بررسی کنید.
  • بعد از تمام این اقدامات جاروبرقی را روشن کرده و امتحان کنید.
  • اگر مکش هنوز کم بود، مشکل جای دیگری ست.
  • اگر شیلنگ جاروبرقی دارای شکستگی یا حفره باشد، قطعا تاثیر بدی بر مکش دستگاه دارد.
  • پیدا کردن درز و حفره در شیلنگ زیاد کار ساده ای نیست.
  • اگر جاروبرقی شما قابلیت مکیدن آب را نیز دارد، شیلنگ ها را به آب و صابون آغشته کنید و به صورت معکوس بع جاروبرقی وصل کنید.
  • اگر در جایی درز یا حفره ای باشد حباب از آن نقطه بیرون می آید.
  • در صورتی که جاروبرقی شما این قابلیت را ندارد، می توانید کل شیلنگ را با چسب برق بپوشانید.

آموزش تعمیر موتور جاروبرقی

موتور جاروبرقی اصلی ترین رکن جاروبرقی است به همین دلیل تعمیر آن هم نیاز به تخصص زیادی دارد، به همین علت هم به شما توصیه می کنیم تا بدون داشتن تخصص اقدامی برای تعمیر موتور جاروبرقی خود انجام ندهید. شما می توانید در این بخش با مطالعه آموزش تعمیر موتور جاروبرقی این کار را در منزل خود انجام دهید.

لوازم مورد نیاز:

  • پیچ گوشتی
  • اهم متر
  • قطعاتی که نیاز به تعویض دارند

با آموزش تعمیرات جاروبرقی سی ام امداد همراه شوید تا با تعمیر موتور جاروبرقی آشنا شوید.

موتور قطعه اصلی جارورقی ست که به کمک آن جاروبرقی کار می کند. هرچند که موتور به آسانی خراب نمی شود، در مواردی احتمال دارد نیاز باشد که آن را چک کنید و در صورت نیاز قطعاتش را تعویض کنید. در ادامه رایج ترین مشکلات موتور جاروبرقی و راه حل های آن ها را شرح می دهیم.

حتما قبل از هر گونه اقدام به انجام تعمیرات، دستورالعمل کاربر و راهنمای عیب یابی دستگاه را بخوانید. برای مثال طرز باز کردن جاروبرقی و جدا کردن قطعات داخلی. این کار از نظر ایمنی توصیه می شود.

راهنمای بررسی تعمیر موتور جاروبرقی

در این قسمت از مقاله آموزش تعمیر جاروبرقی به راهنمای بررسی تعمیر موتور میپردازیم.

  • برخی از مشکلاتی که باعث می شوند موتور جاروبرقی از کار بیفتد، شامل قطع برق دستگاه، مشکلات سیم کشی دستگاه، خراب شدن فیوز و یا داغ شدن بیش از حد می باشد.
  • از وجود برق ساختمان با روشن کردن یک لامپ یا هر وسیله برقی دیگر مطمئن شوید.
  • همچنین مطمئن شوید که دوشاخه جاروبرقی به پریز برق متصل است.
  • سیم جاروبرقی را از نظر هر گونه قطعی بررسی کنید.
  • در صورتی که سیم آسیب دیدگی ظاهری نداشت، آن را از دستگاه جدا کنید و با یک اهم متر تستش کنید.
  • اگر اهم متر بی نهایت را نشان داد، سیم را تعویض کنید.
  • بعضی اوقات مشکل از داغ شدن بیش از حد جاروبرقی ست.
  • دستگاه را از برق بکشید و 30 دقیقه صبر کنید. سپس دوباره آن را به برق وصل کرده و روشن کنید.
  • اگر هیچ گونه از اقدامات ذکر شده مشکل را حل نکرد، پس احتمال دارد که یکی از قطعات داخلی موتور ایراد دارد.
  • اگر موتور جاروبرقی صدا میدهد بلبرینگ های آن باید بررسی شود.
  • اگر موتور جاروبرقی جرقه میزند، کلکتور آن باید بررسی شود.

آموزش تعمیر نشتی در لوله جاروبرقی

با آموزش تعمیرات جاروبرقی در نحوه برطرف کردن نشتی در لوله جاروبرقی همراه باشید :

وسایل مورد نیاز:

  • دسته جارو
  • پودر گچ یا تالک
  • چاقوی تیز
  • چسب برق

آموزش تعمیرات جاروبرقی سی ام امداد به تعمیر نشتی لوله جاروبرقی میپردازد : لوله های جاروبرقی معمولا برای کشیدن جاروبرقی در طول خانه استفاده می شوند و احتمال آسیب دیدنشان زیاد است. کشیده شدن مداوم لوله باعث ایجاد پارگی و شکستگی در آن شده و منجر به ایجاد نشتی و ضعیف شدن مکش دستگاه می شود. در این صورت نیاز است که آن را تعمیر و یا تعویض کنید.

گام اول آموزش تعمیر نشتی– محل نشت را در جاروبرقی شناسایی کنید.

اگر نشتی در لوله باعث تعضیف مکش و کارایی جاروبرقی شما شده است، احتمالا پارگی بزرگ و قابل مشاهده ای در آن وجود دارد.

گام دوم راهنمای تعمیر نشتی– اگر نشتی در محلی نزدیک به یکی از دو سر لوله می باشد.

وقتی نشتی در نزدیک انتهای لوله باشد، با جدا کردن رابط پلاستیکی تعمیر می شود.

  • از نقطه بالای لوله آن را ببرید.
  • رابط پلاستیکی را به سر تازه بریده شده لوله متصل کنید.
  • نکته: بعضی رابط ها در کارخانه به لوله متصل شده اند و قابل جدا شدن نیستند. در این صورت این کار غیر قابل انجام است.

گام سوم – محل نشت را تمیز کنید.

وصله کردن محل نشت فقط باید به عنوان راه حل موقتی در نظر گرفته شود.

محل نشت باید از هر گونه گرد و خاک و روغن پاک شود. شستن با مایع شوینده راه حل خوبی ست. اگر جارو برقی شما قابلیت مکش آب را ندارد، دقت کنید که در موقع شستشو آب به داخل نفوذ نکند.

گام چهارم لوله را بکشید.

یک دسته جارو چوبی را با پودر گچ یا تالک بپوشانید. دسته جارو را داخل لوله فنری برده و قسمتی که دارای نشت است را بکشید. مطمئن شوید که رنگ سفید گچ از طریق قسمتی که نشت دارد قابل دیدن است. ممکن است برای این کار به کمک فردی دیگر احتیاج داشته باشید.

گام پنجم نشت را مهر و موم کنید.

در اکثر موارد این امکان وجود دارد که نشتی را با یک نوار یا چسب برق تعمیر کنید. لوله فنری منعطف است و قابلیت چسبندگی دارد. مطمئن شوید که نواحی دور نشتی خشک بوده و عاری از هر گونه گرد و خاک است. سپس با چسب برق محکم آن را مهر و موم کنید. مطمئن شوید که هر گونه درز و حفره را محکم با چسب پوشانده اید.

گام ششم دسته جارو را خارج کنید.

دسته جارو را از لوله خارج کنید و بررسی کنید که چسب برق به خوبی چسبیده باشد.

گام هفتم احتمال انسداد لوله را از بین ببرید.

وجود یک صفحه چسبنده در داخل لوله فنری خود موجب ایجاد مشکل می شود. با فشار دادن چسب برق از بیرون و چسبیدن چسب از لا به لای درز لوله به پوشش گچی دسته جارو، باعث می شود چسبندگی چسب برق در داخل لوله از بین برود. برای ایجاد اطمینان و از بین بردن تمام چسبندگی، مقداری گچ روی زمین ریخته و با جارو برقی جمع کنید. این کار باقیمانده چسبندگی را در لول از بین می برد.

جریان هوا درون لوله فنری نسبتا قوی بوده و به مرور زمان باعث بزرگ شدن محل نشتی می شود. می توانید تعمیر را تکرار کنید اما هر بار محل نشت بزرگ تر می شود. بهترین کار این است که لوله فنری پاره شده را تعویض کنید.

آموزش راهنمای برطرف کردن بوی بد جاروبرقی

با آموزش تعمیرات جاروبرقی در نحوه برطرف کردن بوی بد جاروبرقی همراه شوید.

بوی جاروبرقی به طور کلی دو نوع است: بوی بد جاروبرقی به خاطر کثیفی و بوی سوختگی.

آموزش راهنمای برطرف کردن بوی بد جاروبرقی به خاطر کثیفی و بوی سوختگی

اگر جاروبرقی شما بویی شبیه سگ و یا زباله می دهد، معمولا این مشکل به علت گیر کردن آشغال در جاروبرقی می باشد که از مو، پشم حیوانات، باکتری و مواد بوزای دیگر که در جاروبرقی گیر کرده اند، متصاعد می گردد.

  • مرحله اول این است که کیسه، برس ها و فیلتر را چک کنید.
  • دراین حالت بهتر است کیسه را به جای خالی کردن تعویض کنید.
  • اگر جاروبرقی شما کیسه قابل تعویض ندارد، باید آن را خالی کرده و کاملا با آب بشویید.
  • سیکلون جاروبرقی را با یک دستمال پارچه ای به خوبی تمیز کنید.
  • ممکن است مجبور باشید فیلتر را تعویض کنید.
  • البته اگر فیلتر منشا ایجاد بو باشد. گاهی اوقات شستن فیلتر کمکی به از بین بردن بو نمی کند.
  • حتی فیلترهای قابل شستشو نیز هر چند وقت یک بار باید تعویض شوند.
  • همیشه قبل از دوباره قرار دادن فیلتر در جای خود، از خشک شدن کامل آن مطمئن باشید.
  • گاهی اوقات 2-3 روز تا خشک شدن کامل فیلتر زمان می برد. بهترین راه این است که فیلتر یدک داشته باشید.
  • همچنین ممکن است که غلتک برس دارای باکتری و مواد دیگری شده است و ایجاد بو می کند.
  • در این مورد نیز باید مطمئن شوید که پاک کردن و شستن برس مشکل را حل می کند و یا اینکه باید آن را تعویض کنید.
  • علاوه بر این، اگر جاروبرقی شما کیسه قابل تعویض ندارد، محفظه اشغال را خالی کرده و با دقت آن را بشویید و صبر کنید تا کامل خشک شود.

در صورت تعویض هر کدام از قطعات ذکر شده، حتما مطمئن باشید که قطعات جدید اورجینال هستند. قطعات فیک کیفیت پایینی دارند و ممکن است درست فیت جاروبرقی شما نباشند. که در آن صورت عملکرد دستگاه در بهترین حالت نخواهد بود.

آموزش راهنمای برطرف کردن بوی سوختگی جاروبرقی

اگر از سمت جاروبرقی خود بوی سوختگی حس کردید، این مسئه دلایل مختلفی می تواند داشته باشد.

  • ممکن است انسدادی در جاروبرقی ایجاد شده باشد که مانع عمل کردن تسمه شود که در آن صورت بوی لاستیک سوخته حس خواهید کرد.
  • همچنین ممکن است تسمه فرسوده و کشیده شده باشد که در آن صورت در برابر بلبرینگ ها می لغزد و ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد.
  • بررسی کنید که کشش در تسمه به قدری هست که غلتک برس را با سرعت بالا بچرخاند.
  • ممکن است مو یا نخ به دور غلتک برس پیچانده شده باشد که در نتیجه ایجاد بوی سوختگی می کند.
  • اگر جاروبرقی تمیز نباشد و فیلترها مسدود شده باشند، فشار روی موتور بیشتر شده و مجبور است کار بیشتری انجام دهد که حتی ممکن است به سوختن موتور نیز منجر شود.
  • پس باید مطمئن شوید که جاروبرقی تمیز بوده و مسیر جریان هوا باز است.
  • بوی سوختگی همچنین می تواند نشانی از مشکل سیم کشی باشد.
  • وقتی که جاروبرقی روشن است، به سیم دست بزنید و اگر حس کردید بیش از حد گرم است، جاروبرقی را از برق بکشید و پایانه های آن را چک کنید.
  • هر پایانه ای که شل شده بود، محکم کنید.
  • ممکن است مشکل از موتور باشد. در این صورت بهترین کار این است که جاروبرقی را به تعمیرگاه سی ام امداد ببرید.

برای ایجاد بوی خوب می توانید از قرص های خوشبو کننده برای جاروبرقی استفاده کنید. این قرص ها به داخل کیسه جاروبرقی رفته و بوی مطلوبی ایجاد می کنند که از خروجی جاروبرقی در زمان روشن بودن به بیرون متصاعد می شود. اگر میانه خوبی با خوشبو کننده ها ندارید، می توانید از مواد طبیعی مانند دارچین و دیگر دانه ها استفاده کنید که تجربه ثابت کرده است که نتیجه مشابه دارند.

آموزش تعمیرات جاروبرقی که صدای زیادی دارد

ایجاد صدای بلند در جارورقی یکی از مشکلات رایجی است که هر مصرف کننده ای آن را تجربه کرده است که بسیار نگران کننده هم هست، ما در این بخش با آموزش تعمیرات جاروبرقی که صدای زیادی دارد به شما میاموزیم تا چطور از شدید تر شدن مشکل جاروبرقی خود جلوگیری کنید.

اگر جاروبرقی شما به یک باره خیلی پر صدا تر از قبل می شود، نشان دهنده وجود یک مشکل است که باید به بررسی موارد زیر بپردازید:

  • ابتدا باید به بررسی انسداد و کاهش مکش در دستگاه، نشت هوا و یا شکسته بودن غلتک که همگی باعث صدای زیاد می شوند، پرداخته و در صورتی که یکی از موارد مذکور مشکل مورد نظر است، با روش هایی که در بالا توضیح دادیم، آن را برطرف نمایید.
  • در صورتی که مشکل با اقدامات بالا برطرف نشد، امکان دارد مشکل مربوط به موتور ، فن و یا هر دو باشد.
  • برای مطمئن شدن از این موضوع باید بدنه جاروبرقی را بردارید و موتور و فن را بررسی کنید.

با استفاده از دفترچه دستورالعمل دستگاه خود مشخص کنید که موتور و فن در دستگاه شما در کجا قرار دارد.

ادامه تعمیرات جاروبرقی که سر و صدای زیادی دارد

  • تمام پیچ های بدنه پلاستیکی جاروبرقی را باز کرده و بدنه و در صورت نیاز اجزای دیگر را نیز بردارید تا به موتور دسترسی پیدا کنید.
  • وقتی بلبرینگ های موتور فرسوده باشند، صدای سایش مانند زیادی تولید می کنند و اگر مشکل از این ناحیه باشد، تعمیرات اساسی باید انجام گیرد.
  • اگر مشکل جارو برقی شما از بلبرینگ موتور باشد، میتوانید بلبرینگ های آن را تعویض نمایید.
  • در برخی موارد نیز مشکلات موتور با تعویض برس های موتور، در صورتی که فرسوده باشند، حل می شوند.
  • نشانه های فرسودگی برس های کربنی می تواند بوی سوختگی یا دود و یا جرقه در جاروبرقی و همچنین صدایی حاکی از آهسته شدن سرعت موتور باشد.

تعویض برس های موتور یکی از سرویس های روتین و متداول است ولی بهتر است که به افراد حرفه ای سپرده شود. مگر اینکه مطمئن باشید می دانید چکار باید بکنید.

آموزش تعمیرات جاروبرقی که روشن نمی شود

روشن نشدن جاربرقی یکی از ایرادات پر هزینه در هنگام استفاده از جاروبرقی می باشد که اگر مربوط به موتور باشد تقریبا هزینه ای به اندازه 80 % کل جاروبرقی دارد، به همین دلی به شما توصیه می کنیم تا با ما در این بخش همراه باشید، علاوه بر این با مطالعه مقاله چرا جارو برقی روشن نمی شود از سی ام امداد هم می توانید این مشکل را به صورت جزئی تر بررسی کنید.

مشکل الکتریکی در کلید، کابل برق و یا پریز

برای چک کردن کلید و پریز برق احتیاج به مولتی متر و پیچ گوشتی خواهید داشت.

  • با برداشتن پوشش کلید، به پشت آن درسترسی پیدا کنید.
  • این کلید ممکن است در دستگیره یا بدنه باشد و توسط یک کاور پوشیده شده باشد که با باز کردن پیچ ها برداشته می شود.
  • مطمئن شوید که سیم ها در کلید وضعیت خوبی دارند.
  • از مولتی متر برای تست پیوستگی استفاده کنید و مطمئن شوید با خاموش بودن کلید، مدار باز است و با روشن بودن کلید مدار بسته است.
  • وقتی از عملکرد نادرست کلید و یا مشکل داشتن سیم های آن مطمئن شدید، باید آن را تعویض کنید.
  • همچنین باید پریز برق را با برداشتن کاور آن و بررسی سیم ها و پایانه های آن چک کنید.
  • مطمئن شوید که سیم ها وضعیت مطلوبی داشته و اتصالات محکم هستند.
  • تعمیرات لازم را انجام دهید و کاور را در جای خود بگذارید.
  • همچنین باید مطمئن شوید که عدم وجود برق در جاروبرقی به علت برق نداشتن پریز نیست.
  • برای این کار پریز برق دیگری را امتحان کنید.

مشکل در جریان هوا

  • اگر جریان هوا در جاروبرقی مشکل داشته باشد ، باعث می شود که هوا به موتور نرسد که در نتیجه باعث بالا رفتن دمای موتور و داغ شدگی می شود و برای حفاظت از موتور ، دستگاه خاموش می شود.
  • به این دلیل است که بعد از زمان کمی ممکن است دوباره دستگاه روشن شود و دوباره این بار زودتر خاموش شود.
  • در قسمت بالا نحوه تعمیر مکش ضعیف و مشکل در جریان هوا را شرح دادیم.
  • با استفاده از راهنمایی های موجود مشکل جریان هوا در جاروبرقی خود را برطرف کنید تا دستگاه در حین کار خاموش نشود.

نتیجه گیری و خلاصه مقاله آموزش تعمیرات جاروبرقی در سی ام امداد

در نتیجه گیری و خلاصه مقاله آموزش تعمیرات جاروبرقی در سی ام امداد به موارد زیر پرداخته ایم تا به وقت کمتری مطالعه از شما گرفته شود:

  • همیشه پیشگیری بهتر تعمیرات است. تمیز نگه داشتن جاروبرقی اولویت دارد.
  • تعویض به موقع فیلترها و پاکت جاروبرقی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
  • سیم جمع کن جاروبرقی را تا انتها نکشید چونکه پلاتین های آن دچار مشکل و در نهایت قطعی دستگاه میشود.
  • اگر مکش دستگاه شما کم است ابتدا بررسی نمایید تا لوله تلسکوپی، خرطومی و برس جاروبرقی گرفتگی نداشته باشد یا زمان تعویض فیلتر و پاکت فرا نرسیده باشد.
  • هنگام خرید پاکت جاروبرقی توجه نمایید تا چند لایه و از جنس مرغوبی برخوردار باشد.
  • اگر جاروبرقی شما صدای ناهنجاری دارد به سراغ بلبرینگ ها بروید.
  • اگر جاروبرقی شما روشن نمیشود، ابتدا به بررسی کلید، ذغال موتور، اتصالات موتور، کیت الکترونیکی، پلاتین های داخل سیم جمع کن و دوشاخه بروید.
  • اگر جاروبرقی شما جرقه میزند، باید اقدام به تعویض موتور نمایید.

اگر قصد خرید انواع قطعات، پاکت جاروبرقی بوش، کیسه جاروبرقی سامسونگ، کیسه جاروبرقی ال جی و … دارید میتوانید از مجموعه سی ام امداد خرید نمایید تا از بهترین کیفیت بهره مند شوید.

مشاوره و ثبت تعمیرات